In deze tijd, waarin het wel heel lastig kan zijn om überhaupt kandidaten aan te trekken, vraag je je misschien af waarom je ze dan ook nog een test zou laten doen. Hieronder vind je 10 redenen:

  1. 80% van je problemen wordt veroorzaakt door 20% van je medewerkers. De Recru-Tec test dient als kwaliteitscontrole. Het helpt je voorkomen dat je je tijd verdoet met iemand die uiteindelijk vooral frustraties op gaat leveren.
  2. Zonder test duurt het een half jaar tot een jaar om iemand te leren kennen. De Recru-Tec test haalt die tijd eruit en geeft je inzicht in de persoonlijkheid van de kandidaat.
  3. Niemand is perfect, iedereen heeft valkuilen en het is goed deze vooraf te weten en hier afspraken over te maken.
  4. Er zijn bepaalde min of meer “onzichtbare” elementen, die te maken hebben met de persoonlijkheid van de kandidaat en die zijn productiviteit kunnen beïnvloeden. Deze elementen zijn niet altijd gemakkelijk te ontdekken.
  5. IN WELKE OMSTANDIGHEDEN zal hij goede resultaten kunnen behalen?
  6. De Recru-Tec is een “reactie-test”. Hij meet heel precies HOE de kandidaat zal reageren in de specifieke omstandigheden van een bepaalde omgeving.
  7. Belangrijk: de Recru-Tec test maakt een onderscheid tussen de “blijvende” en de “tijdelijke” persoonlijkheid – bijvoorbeeld de persoonlijkheid die de kandidaat “aanneemt” tijdens het interview.
  8. De Recru-Tec test geeft een sterke/zwakte analyse. Het helpt je gebruik te maken van het talent van de kandidaat en geeft coaching tips voor de minder productieve eigenschappen.
  9. Het helpt je bij het creëren van een stabiel personeelsbestand.
  10. Het gebruiken van de Recru-Tec test als onderdeel van je standaard wervingsprocedure bespaart je tijd en geld en voorkomt de frustratie die het aannemen van de verkeerde persoon oplevert.

Lees meer

Tags #capaciteitentest #kandidaten testen #Personeelstest #recruitment #selectie #selection tools #softskills testen #testen