Als je medewerkers bereid zijn om te helpen, als ze bereid zijn om door je aangestuurd te worden en als de communicatie goed en open is, dan kun je ze gemotiveerd houden. De vraag is: gemotiveerd in wat? En het antwoord is: gemotiveerd om voor zichzelf en de onderneming een betere toekomst te creëren. Het magische woord is TOEKOMSTPERSPECTIEF wat ook te omschrijven valt als vertrouwen in de toekomst van de onderneming.

Vorige week las ik een artikel dat hier heel goed bij aansluit met als titel: WERKEN MET EEN DOEL.

“75% van de tevreden medewerkers vindt dat de organisatie waarvoor ze werken een duidelijk doel voor ogen heeft. Doordat werknemers dit doel zelf belangrijk vinden, willen ze constant leren, ontwikkelen en experimenteren. Hier wordt zelfs zo veel waarde aan gehecht, dat wanneer werkgevers dit niet kunnen bieden, medewerkers op zoek gaan naar een organisatie waar ze dit wel kunnen krijgen.

In Nederland is 37% van de werknemers tevreden met hun huidige baan, maar is wegens gebrek aan carrièremogelijkheden toch van plan weg te gaan.” Bron: Personeelsnet

Dus hoe doe je dat? Belangrijk is om voor je onderneming doelen te stellen waar je zelf enthousiast van wordt en deze wat verder uit te werken zodat het ook haalbaar is. Denk GROOT en zorg dat het plan is onderverdeeld in haalbare doelstellingen. En presenteer dit aan je medewerkers, geef een ieder een duidelijke rol bij het behalen van de doelstellingen. Vervolgens dit steeds maar blijven neerzetten (visualiseren). Het delen met de medewerkers als er een grote stap gemaakt is of beter nog: vier het met ze. Denk eraan hen te bedanken voor wat jullie bereikt hebben en zorg ervoor dat ze kunnen genieten van beloningen in welke vorm dan ook. Bespreek met de verschillende medewerkers wat ze zouden moeten leren om nog meer te kunnen betekenen in de realisatie van de doelstellingen. Zorg dat men met elkaar gecoördineerd is.

Als je dit leest en je denkt: klinkt allemaal aardig maar dat gaat niet lukken want….. Neem dan gerust contact met me op. Dan zal ik je verder op weg helpen.

Hartelijke groet,

 

 

 

 

 

Jos Koster-Longueville

 

Tags #personeelsbestand #retentie #team