Bestaande medewerkers blijven motiveren

Met hoeveel plezier gaan je medewerkers naar hun werk denk je? In deze tijd waarbij het lastig kan zijn nieuwe medewerkers te vinden, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen dat het belangrijk is de medewerkers die je hebt en waar je ook blij mee bent, te behouden.  Voor je het weet komt er een mooie uitdaging op hun pad. Daarom is het wel eens goed om stil te staan bij deze vraag.

Waardoor blijft iemand zin houden om te werken?

In het begin gaat een medewerker enthousiast aan de slag. Hij heeft zin in z’n nieuwe baan. Hij wil er wat van maken en houdt zich vooral bezig met hier en nu en de toekomst. Deze bereidheid is in feite iets natuurlijks wat vooral niet afgeremd moet worden. Ergens zin in hebben betekent er vertrouwen in hebben dat het gaat lukken en dat dit voldoening zal geven. Het betekent dingen bereiken, verder komen en hier een aanzienlijke bijdrage aan leveren. Uiteindelijk wil iemand graag iets kunnen betekenen en er toe doen.

Wat moet je als leidinggevende vooral niet doen?

Iemand aan zijn lot overlaten, geen waardering tonen, iemand regelmatig dingen laten doen die hij niet leuk vindt, geen ruimte geven om te groeien. Bij dit laatste hebben we het niet per se over omhoog groeien in de organisatie. Maar zich ontwikkelen, zijn functie steeds beter onder de knie krijgen en hierin groeien. Veel kritiek leveren helpt ook al niet. Het is nou eenmaal niet leuk om te werken voor iemand die niet blij is met je.

JobStar, de test voor bestaande medewerkers

Je kunt bestaande medewerkers een JobStar test laten doen. De resultaten helpen je de medewerker beter te begrijpen en te coachen. Het geeft een sterkte-zwakte analyse. Samen kun je met dit hulpmiddel ontdekken wat er precies misgaat of juist waar de persoon talent voor heeft. Wat is de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling? De JobStar helpt je je bestaande medewerkers gemotiveerd te houden.

Hoe werkt de JobStar?

Het is heel eenvoudig. Als je gebruik maakt van ons testsysteem, dan kun je simpelweg inloggen en ‘Verzend test medewerker’ kiezen. De medewerker ontvang de test per mail en kan deze doen wanneer het hem uitkomt. De test bestaat uit 240 multiple choice vragen. Waarvan 180 persoonlijkheidsvragen en 60 vragen die betrekking hebben op zijn functie. Het doen ervan duurt ruim een half uur. Zodra de test gedaan is kun je, bij voldoende saldo, de resultaten direct inzien. En dan maak je een afspraak om de resultaten met de medewerker te bespreken.

Toch liever een professional inschakelen?

Dat kan natuurlijk. We komen graag bij je langs om de resultaten met de medewerker te bespreken en een verslag met advies op maat te leveren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Tags #begeleiden #capaciteitentest #coachen #groeien #leiding geven #motiveren #ontwikkelen #softskills testen #Sterkte/zwakteanalyse #test voor bestaande medewerkers #testen