dreamstime Future

Ja, dat kun jij. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen dat je over 5 minuten een kopje koffie gaat halen, of dat je straks een geweldig goede service gaat leveren aan een klant. Of dat je vanavond lief gaat zijn voor je partner. Je zult echter merken dat er iets aan die voorspelling verbonden is wil het ook echt gebeuren en dat is ACTIE.

Voordat de Eiffeltoren gebouwd werd, had iemand het idee. Of dat één van de twee medewerkers was van Gustav Eiffel weet ik niet, maar zij hebben ACTIE verbonden aan het idee en uiteindelijk stond daar de Eiffeltoren.

Alles wat je om je heen ziet, dat door mensen is gecreëerd is voorspeld door een idee. En de waarde van het hebben van een idee, om het vervolgens te verbinden met actie is groter dan je denkt. Het werkt beide kanten op. Heb je het idee dat het niks wordt? Dan wordt het waarschijnlijk ook niks omdat de actie die je eraan verbindt erop toegespitst is dat het niets wordt. Maar heb je het idee dat het wel wat wordt? Of zelfs geweldig gaat worden? Dan is de kans dat het geweldig wordt al een stuk groter. Soms lukt het niet meteen en is er meer actie nodig. Je hebt er een correcte inschatting voor nodig van wat er moet gebeuren, maar als je het idee levend houdt en er energie in blijft stoppen, dan zul je uiteindelijk het idee verwezenlijkt zien. Een manier om dat op gang te helpen is mensen (let op: wel de juiste mensen) in je omgeving erover te vertellen.