De Recru-Tec test heeft een broertje gekregen: de JobStar test voor bestaande medewerkers!

De JobStar wordt gebruikt voor bestaande medewerkers die minstens 6 maanden in het bedrijf werken. Het eerste deel van de testresultaten (van punt 1 t/m 11) komt overeen met de Recru-Tec test. Het geeft informatie over het potentieel/de aanpak van de geteste persoon. Het helpt je de medewerker beter te begrijpen. Samen kun je met dit hulpmiddel ontdekken wat er precies misgaat of juist hoe de persoon beter tot z’n recht kan komen.  Wat is de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling?

De punten 12 tot 20 van de JobStar test voor bestaande medewerkers, geven informatie over hoe de medewerker zijn potentieel gebruikt in zijn huidige functie. Hoe ervaart hij zijn werksituatie?

De Recru-Tec test wordt gebruikt om de volgende kandidaten te testen:

  • externe kandidaten (het helpt je de persoon beter te leren kennen. En geeft antwoord op vragen als: hoe reageert de persoon op problemen? Past hij/ zij in het team? In wat voor een omgeving komen zijn talenten het best naar voren?
  • interne kandidaten (mensen die al in het bedrijf werken maar die solliciteren voor een andere – wel bepaalde – functie).

De JobStar test voor bestaande medewerkers kan gebruikt worden:

  • in het kader van functioneringsgesprekken;
  • om te bepalen of de medewerker kan doorgroeien (zonder een specifieke functie voor ogen te hebben);
  • om te bepalen hoe de geteste persoon kan geholpen worden om beter te functioneren (als coaching instrument).

De testeenheden die je op je account hebt kan je gebruiken voor de Recru-Tec test of de Jobstar. Als je een test analyseert/evalueert wordt één testeenheid afgetrokken van je saldo.

Ja, ik wil een test proberen.

Tags #capaciteitentest #kandidaten testen #motivatie #personeelsbestand #Personeelstest #recruitment #retentie #selectie #softskills testen #team #test voor bestaande medewerkers #testen #werkgeluk