Of je nu aan het werven bent of niet, de motivatie van je medewerkers en van jezelf als werkgever is van essentieel belang voor stabiele groei.

De werkloosheid daalt snel van 6% in 2016 naar 4,3 procent in 2018. Dat is het laagste punt sinds 2008. Ook het aantal vacatures blijft stijgen (het CBS telt er 189.000. Dat zijn er 26.000 meer dan het kwartaal ervoor). Dit vertelt ons 3 dingen:

1. Het wordt moeilijker aandacht te trekken voor je vacature;

2. Het wordt belangrijker goed voor je huidige medewerkers te zorgen en hen de aandacht te geven die ze nodig hebben om happy te blijven;

3. En, ieder nadeel heeft z’n voordeel: misschien wordt het ook wel gemakkelijk om mensen van wie je eigenlijk afscheid zou willen nemen te helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

In elk geval is het goed om stil te staan bij de strategie die je wilt volgen op dit vlak. Waar wil je naartoe? Hoe wil je dat bereiken? Wie heb je daarvoor nodig? Hoe kom je aan de juiste mensen en hoe hou je ze bij je? En hoe voorkom je de frustratie van het aannemen van de verkeerde mensen?

Hierover gaat m’n introductieseminar die ik kosteloos geef op vrijdagochtend 10 november: Recruitment anno 2017! Meld je snel aan, want er zijn nog maar 6 plaatsen beschikbaar.