dreamstime s 53591386

 

Vorig jaar was 23% van de werkende bevolking op zoek naar een andere baan. (Bron: NEA). Goed nieuws als je op zoek bent naar productieve mensen om je team te versterken. Minder goed nieuws als jouw productieve medewerkers naar iets anders aan het uitkijken zijn.

Het salarispakket is lang niet altijd de reden. Het wordt pas de reden als andere factoren de overhand krijgen. Voorop staat nog altijd het werkplezier. Hoe creëer je werkplezier? De volgende quote is één van m’n favorieten op het moment: “Je moet er wat van maken, anders wordt het niks.” Uit Alles is liefde, maar daarom niet alleen op de liefde van toepassing. Dit geldt voor een ieder, maar vooral voor leidinggevenden. Hoe kun je er wat van maken? Hier een paar tips:

  • Maak het makkelijker voor je mensen om hun werk goed te kunnen doen. Kijk naar wat ze nodig hebben om resultaten te behalen en zorg dat ze het krijgen.
  • Geef aandacht en een blijk van waardering. Laat productieve medewerkers regelmatig weten dat je blij met ze bent.
  • Praat met ze over de toekomst. Wat zijn hun doelstellingen voor de komende 3 tot 5 jaar?
  • Geef het goede voorbeeld en inspireer.
  • En last but not least: Remember to have fun!  Dingen gaan in het algemeen gemakkelijker als men in een goede bui is. Dus bedenk leuke dingen die de sfeer bevorderen. Sta samen stil bij het boeken van bepaalde resultaten of behalen van doelstellingen en vier het uitbundig!

Voordat je deze post sluit, wil ik je vragen 3 dingen te bedenken die je vandaag gaat doen om het werkplezier van jezelf en je collega’s te bevorderen…….. Gedaan? Perfect. Veel succes ermee en laat me maar weten wat het effect ervan was.