Wie kun je vertrouwen? Momenteel  gaat er enorm veel aandacht uit naar het C-woord. En als je er een beetje van een afstandje naar kijkt, dan geeft het je heel veel informatie over mensen en hoe ze met problemen omgaan.

De één wordt bang en uiterst voorzichtig, een ander probeert de samenleving voortdurend te waarschuwen en te behoeden, weer een ander wordt opstandig of gaat toch gewoon z’n eigen gang zonder acht te slaan op de regels. Anderen stoppen hun energie in het onderzoeken naar wat zich achter de schermen allemaal zou kunnen afspelen.

Er zijn ook mensen die gaan helpen op wat voor manier dan ook. Ze kijken om zich heen, zien wat er gebeurt en proberen anderen om hen heen die het minder makkelijk hebben te helpen of te steunen. Dan zijn er degenen die heel inventief blijken en met ideeën komen om toch omzet te genereren. En weer anderen worden echt slachtoffer op welke manier dan ook.

En wie kun je nu vertrouwen?

Interessant om te weten is dat de mensen om je heen, of de mensen in je team net zo op problemen in de onderneming reageren. Het vertelt dus heel veel over persoonlijkheid en wat je van ze kunt verwachten. Wie zou je liever in je team hebben? Iemand die bang wordt? Iemand die in oplossingen denkt? Iemand die z’n kop in het zand steekt?

Dit is precies wat onze persoonlijkheidstest met een ongelooflijke precisie meet. Hoe gaat iemand met druk of problemen om? Hoeveel vertrouwen heeft de persoon in zelf en anderen? In hoeverre is de persoon moedig als het lastig wordt? Steekt de persoon de handen uit de mouwen of gaat hij bij de pakken neerzitten? Zal de kandidaat bijdragen aan een fijne werksfeer of veroorzaakt de persoon gemakkelijk conflicten?

Meer over persoonlijkheidstesten.