Over ons

Koster’s Management Services is in 2011 opgericht door Jos Koster na 10 jaar kennis en ervaring te hebben opgedaan met het vak van personeelsadvies.

“Het is leuk om er even op terug te kijken. Begonnen als testevaluator waarbij ik testresultaten beoordeelde voor sollicitanten voor midden- en klein bedrijven. En een paar grote zoals Action, Autotaalglas, Bo-rent, Bureau Veritas, Madame Tusseauds.

Eén van de vaste klanten was een grote onderneming in de verhuur van machines, die werkelijk alle medewerkers liet testen en hiermee ondervond dat het personeelsbestand stabieler werd. In die tijd werd er nog op papier getest en werden alle resultaten persoonlijk verwerkt. Dus voor iedere kandidaat schreef ik van het begin tot het einde een verslag met advies. Ik ben enorm blij dat ik die periode heb meegemaakt, want ik heb er veel van geleerd.

Toch zijn we toen overgestapt naar een meer modern en online testsysteem. Het voordeel was wel dat we gemakkelijker grote ondernemingen konden helpen. Bovendien ging de nadruk liggen op het overdragen van kennis op het gebied van de mechanismen van menselijk gedrag. Natuurlijk een zeer interessant onderwerp.

Sinds 2015 heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van Recruitment. Niet alleen de selectie, maar de hele procedure van de werving staat hierbij centraal. Dit door samen te werken met een zeer ervaren en ISO-gecertificeerde partner uit België.”

Total Quality in Human Resources:

Mijn doel met Koster’s Management Services is ondernemers te helpen de juiste mensen te vinden die bijdragen aan een goed lopende onderneming en een positieve invloed hebben op de sfeer. Maar het gaat verder dan dat. Er is zoiets als Total Quality in Human Resource. Dit bestaat uit 4 onderdelen, met een duidelijke volgorde:

  1. Werving en Selectie: Dit betekent dat werving en selectie op een professionele wijze is opgezet binnen de onderneming. De juiste mensen met ervaring en de juiste kwalificaties worden aangenomen. Vooraf is de productiviteit en de stempel die zij op de sfeer binnen de onderneming zullen drukken inzichtelijk. De organisatie wordt er beter van, de dingen lopen beter en collega’s zijn blij. 
  2. Evaluatie: er wordt voldoende geëvalueerd naar wat de status is van de ontwikkelingen van de medewerkers. Wat zijn de sterke en minder sterke punten? Wat is voor hen qua ontwikkeling de volgende stap?
  3. Training: Met name voor technische functies is een Inhouse Academy (waar medewerkers intern opgeleid kunnen worden om het product van de onderneming te kunnen produceren) eigenlijk een must. Maar daarnaast zijn er ook andere elementen om verder te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld communicatie, time-management, plannen, efficiency. Om maar wat te noemen. 
  4. Coaching: En hierbij gaat het om jou en/of je managers. Hoe worden je medewerkers gecoacht en aangestuurd? Medewerkers verlaten  niet hun baan, ze verlaten hun manager. En om deze reden is het belangrijk dat de top van je organisatie op een juiste wijze het team aanstuurt, de medewerkers behoudt, ze motiveert, uitdaagt en hen helpt zich verder te ontwikkelen. 
Deze 4 punten hebben deze specifieke volgorde. Want als je de verkeerde mensen aanneemt, ben je veel tijd en energie kwijt aan training en coaching en vermoedelijk ga je nog steeds niet de gewenste resultaten halen met deze mensen. Met de juiste medewerkers behaal je veel meer resultaat met het coachen en training.
 
Koster’s Management Services levert de tools en trainingen om Total Quality in Human Resources volledig te implementeren met als resultaat een productief, gemotiveerd en loyaal team die je helpt je doelstellingen te verwezenlijken.
 

Meer weten? Neem dan snel contact met me op voor een vrijblijvende afspraak: 085-3032976 of jos@resultatenmetjeteam.nl. 

Jos Koster