Werving en selectie: de juiste kandidaten voor je vacature!

Bespaar tijd en geld!

Werving en selectie: De enige manier om met je onderneming te groeien en uitstekende service te blijven leveren is met de juiste mensen om je heen. Trek kandidaten aan die gemotiveerd zijn om je te helpen bij het bereiken van JOUW doelstellingen. Maar je hebt het natuurlijk hartstikke druk, bovendien is het toch weer een vak apart. Waar vind je de juiste kandidaten? Hoe maak je je onderneming interessant voor hen? EN hoe schat je kandidaten goed in zodat je de frustratie voorkomt van het aannemen van de verkeerde persoon? Hierin zijn we natuurlijk gespecialiseerd en daarom nemen graag de zorg voor je werving en selectie uit handen. 

Wil je meer kwalitatief goede kandidaten?

Voor de werving en selectie van de juiste kandidaat voor je vacature helpen we je bij het promoten van je onderneming en de functie. We screenen kandidaten die zich aanmelden, nemen telefonisch interviews af, doen referentiechecks, nemen testen af. Ondertussen houden we je natuurlijk op de hoogte. Komen gekwalificeerde kandidaten er goed uit en zijn we van mening zijn dat ze bij je onderneming passen? Dan plannen we een afspraak in voor hun 1e gesprek bij jou op kantoor.

Voorkomen dat je de verkeerde aanneemt?

Om je te helpen de kandidaten correct in te schatten, krijgen kandidaten testen te doen. Dit geeft een sterkte/zwakte analyse van de persoon en geeft je goed inzicht of de kandidaat in je team past. Of zijn of haar persoonlijkheid goed aansluit bij het type functie en hoe hij of zij het beste aangestuurd kan worden. De kandidaat krijgt natuurlijk een verslag van de testresultaten.

Hoe werkt het?

Je legt de vacature bij ons neer en we maken een afspraak bij je op kantoor. Dit zodat we een beetje feeling krijgen met je onderneming. We zullen je allerlei vragen stellen om met die informatie een aantrekkelijke vacature tekst op te kunnen stellen. Wij plaatsen deze tekst op de juiste kanalen om aandacht te trekken van de juiste kandidaten. De reacties komen bij ons binnen. Interessante kandidaten nodigen we uit voor een telefonisch interview. Degenen die nog steeds interessant lijken laten we testen. Van dit alles ontvang je een verslag. Alleen de beste kandidaten nodigen we uit voor een gesprek bij jou op kantoor. Op het moment dat je een kandidaat aanneemt is de opdracht volbracht.

Minder duur dan je denkt

Wij zijn dus je recruitment afdeling VOOR EEN VAST BEDRAG per gevulde vacature. Effectiever en goedkoper. Vraag hieronder een offerte aan en je ontvangt deze vandaag nog. 

Aanbeveling van Nebig Verpakkingen BV

Het vinden van goed personeel is een vak apart.

“Door de sterke groei is ons bedrijf continue op zoek naar nieuwe mensen. Nadat we zelf hadden vastgesteld hoe belangrijk het is om goed vast te leggen aan welke kernwaarden mensen moeten voldoen om in ons team te passen, hebben we Jos en Eric gevraagd om voor ons de personeelswerving te doen. 

“ Waarom niet via een van de bestaande recruitment bureau’s? Omdat deze bureau’s altijd over een eigen kaartenbak beschikken, en zij vanzelfsprekend proberen de kandidaten uit hun eigen bestand zo snel mogelijk ergens onder te brengen. Jos niet. Zij heeft geen eigen kaartenbak, maar plaats advertenties op de juiste websites, waarna ze kandidaat voor kandidaat uitgebreid screent en laat testen door Eric. 

Doordat ze ons bedrijf en onze bedrijfscultuur kennen, zijn de uiteindelijke top 3 kandidaten welke ze selecteren stuk voor stuk kandidaten met een goede match. Het scheelt ons enorm veel tijd en energie: zij hebben de kennis en de ervaring om goede kandidaten te selecteren en wij hoeven slechts uit de laatste 3 een keuze te maken ! “ Lucien Scheers CEO Nebig Verpakkingen

Aanbeveling van Sigma Benelux BV

De juiste kandidaat beschikbaar vinden voor technische functies is niet zo gemakkelijk, maar de aanhouder wint:

“Door ervaring wijs geworden en “getriggered” door een artikel over de “10 fatale fouten bij personeelswerving” kwamen we in november 2016 in contact met Jos voor de invulling van een vacature voor onze service afdeling. Samen met Jos hebben we een heldere en motiverende functieomschrijving gemaakt en bepaald wie de ideale kandidaat zou zijn.  

Daarbij namen we alle tijd voor het vinden van deze speld in de bekende hooiberg. Heel belangrijk in het proces was de tussenkomst van Jos bij de selectie van de kandidaten. Zowel de persoonlijke benadering als de testen die objectief een goede indruk van de kandidaat gaven in plaats van de subjectieve benadering die voor ons in het verleden een valkuil bleek te zijn. 

Tussentijds hebben we zeer regelmatig contact gehad over de vorderingen en waar nodig een en ander bijgesteld. Vanuit SIGMA hebben we steeds het gevoel gehad dat Jos ons helemaal begreep en hielden we de moed erin toen de juiste kandidaat even op zich liet wachten. Negen maanden na plaatsing van de vacature hebben we er een fantastische collega erbij die past binnen onze cultuur en met de juiste ervaring. Het service team glundert en onze klanten dus ook!” Jan-Willem Verschuuren Managing Director Sigma