Gister had ik een interessant gesprek over geluk. Wat is geluk? Is dat wanneer alles is zoals je het hebben wil? Misschien voor even. Maar wat mij betreft is geluk het overwinnen van barrières en steeds sterker en beter worden, vertrouwen hebben in dat het gaat lukken. Het vieren als het gelukt is en dan weer een nieuwe doelstelling of uitdaging hebben om voor te gaan en de dingen weer verder te verbeteren, op wat voor vlak dan ook.

Als je op je best bent, dan krijg je veel voor elkaar. Kijk maar eens naar momenten dat dit het geval was. Waarschijnlijk waren de volgende elementen aanwezig: je voelde je goed, je wilde graag en er was een bepaalde noodzaak. Je was in het hier en nu en had de intentie om te doen wat je aan het doen was.

Op zo’n moment wordt je niet afgeleid door problemen of omgevingsfactoren omdat je er simpelweg boven staat. Kun je op je best zijn op momenten dat je het even niet ziet zitten of overweldigd wordt door barrières of interrupties op je werk?  Ja, dat kan. Jij bent de baas over hoe je je voelt. Door jezelf naar het hier en nu te trekken, te besluiten wat je voor elkaar wilt krijgen en in actie te komen kun je op commando op je best zijn.

En hoe zit het met je medewerkers? Wanneer zijn zij op hun best? Zij zijn op hun best als dezelfde elementen aanwezig zijn. En als leidinggevende is het belangrijk het goede voorbeeld te geven, je mensen mee te nemen en ze te helpen op hun best te zijn. En dat is een heel dankbare taak. Je helpt je mensen, je helpt je onderneming en je helpt jezelf. De dingen gaan allemaal makkelijker lopen en je komt met je team in de winning mood. Als je zo’n sfeer kunt creëren binnen je onderneming dan heb je een team dat op z’n best is.

Succes!

Tags #doelstelling #effectief #geluk #inspiratie #management #motivatie #werkgeluk