Persoonlijkheidstest

Met de persoonlijkheidstest weet je wie je voor je hebt

Via een online persoonlijkheidstest je kandidaat goed inschatten

Hoe kun je een kandidaat goed inschatten?

Natuurlijk, tijdens het sollicitatiegesprek proberen kandidaten zo goed mogelijk over te komen. Maar hoe kijk je achter het masker en kom je te weten hoe de kandidaat echt is? De online persoonlijkheidstest van Recru-Tec™ analyseert 20 persoonlijkheidskenmerken die van essentieel belang zijn om je kandidaat goed in te schatten, zoals eerlijkheid, voorspelbaarheid, volharding, teamspirit, resultaatgerichtheid, tolerantie, werkhouding onder stress, enz. 

Is de kandidaat zoals hij zich voordoet en hoe zal hij zich gedragen?

Normaal gesproken duurt het een half jaar tot een jaar om iemand echt te leren kennen. Met deze online personeelstest krijg je een sterkte/zwakte analyse van de kandidaat en weet je nu al hoe hij zich in de toekomst zal gedragen. 

Past je kandidaat in je team?

Om goed aan je team te kunnen bouwen is het van belang dat de kandidaat er goed bij past. Anders zullen er al gauw irritaties ontstaan. Deze persoonlijkheidstest helpt je dit goed in te schatten. Maar laten we eerlijk zijn, nobody is perfect. Iedere kandidaat heeft z’n zwaktes. Het is dan ook fijn om deze samen te kunnen bespreken en ook afspraken te maken over hoe deze het best ondervangen kunnen worden. 

Wat is de betrouwbaarheid van de test?

De online persoonlijkheidstest die wij gebruiken, de Recru-Tec™  test bewijst al meer dan 25 jaar zijn waarde op de markt en wordt door duizenden ondernemingen in de Benelux en de USA gebruikt. Het is een uitgebreide test waar iemand echter even de tijd voor moet nemen. Ruim 30.000 kandidaten zijn er al mee getest. Deze online persoonlijkheidstest is zorgvuldig en betrouwbaar. Het laat niet alleen zien hoe de kandidaat overkomt, maar ook wat de valkuilen zijn die later zichtbaar zullen worden. De sollicitant ontvangt na deelname een gemotiveerde uitslag.

Bespaar tijd en geld EN voorkom de frustratie van teleurgestelde mensen

Uit eigen onderzoek onder onze contacten is gebleken dat de gevolgen van het aannemen van de verkeerde persoon een groot verlies van tijd en geld is en dat dit bovendien frustraties binnen het team oplevert. Terwijl de juiste persoon juist een toegevoegde waarde is voor het bedrijf. De dingen lopen beter en het geeft een positieve energie voor het hele team. 

In welke talen is de test beschikbaar?

De test kan gedaan worden in de volgende talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Russisch, Roemeens, Spaans, Grieks en Chinees. Het verslag met de testresultaten is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Russisch.

Kun je ook bestaande medewerkers testen?

Voor bestaande medewerkers die minstens 6 maanden in het bedrijf werken gebruiken we de JobStar. Het eerste deel van de testresultaten (van punt 1 t/m 11) komt overeen met de Recru-Tec test. Het geeft informatie over het potentieel/de aanpak van de geteste persoon. En dit helpt je de medewerker beter te begrijpen en te coachen. Samen kun je met dit hulpmiddel ontdekken wat er precies misgaat of juist hoe de persoon beter tot z’n recht kan komen.  Wat is de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling?

 

Meteen een haarscherpe profielanalyse

Met deze online personeelstest krijg je duidelijke antwoorden op vragen zoals: 

 • Kan de kandidaat zich voor langere tijd concentreren op een doel of raakt hij afgeleid?
 • Kan hij een lijn naar een doel blijven volgen zonder op te geven?
 • Is hij strijdlustig genoeg om weerstanden te overwinnen?
 • Geeft hij de schuld aan anderen of aan de omstandigheden als het fout gaat?
 • Is hij een overdreven perfectionist, niet in staat tot snelle productie?
 • Is hij behalve energiek ook daadwerkelijk productief?
 • Kan hij verantwoordelijkheid dragen?
 • Is hij te vertrouwen? Is hij consistent?
 • Is hij voldoende veeleisend als manager?
 • Kan hij situaties juist inschatten?
 • Voor verkopers: heeft hij een “closer-profiel”?
 • Voelt hij zich echt betrokken bij zijn werk?

en meer….

Kosteloos proberen?

Dat kan. Vul het menu hier rechts in en we nemen binnen 2 uur contact met je op om een link met test te sturen. Bovendien maken we een afspraak om de resultaten kosteloos toe te lichten en nader kennis te maken.


Vraag hier ter introductie kosteloos een personeelstest aan

     

      JaNee

     
     


  Wat zeggen onze klanten?

  “Het gebruik van de Recru-Tec™  test heeft het voor ons mogelijk gemaakt om met veel vertrouwen en succes, onze medewerkers te recruiten. Door de jaren heen hebben wij ervaren dat de persoonlijkheidskarakteristieken die uit de Recru-Tec™  test naar voren komen, steeds correct waren.”

  Bernard Devresse|Bern Aqua nv|Managing Director

  “Wij zijn in zee gegaan met iemand die eerder een matige Recru-Tec™ test aflegde en zwakker scoorde op topics als openheid en vriendelijkheid. De test vermeldde bijvoorbeeld ‘hij uit meningsverschillen op een onaangename manier’. Tijdens het wervingsproces konden we deze elementen niet plaatsen. Vandaag, 4 maanden later, herkennen we dit overduidelijk wel in zijn karakter.”

  Chris Visser|Cometal|Sales Manager 

  “De resultaten zijn er! We hebben nu 3 geslaagde wervingsprocedures met Recru-Tec™  achter de rug en zijn trots op de resultaten. Recru-Tec™ werkt perfect!”

  Eric Wauman|Thercon|Managging Director

  Minder tijdverspilling, meer succes bij werving en vooral een diepe kijk in het ‘mens’-zijn dankzij de Recru-Tec™ test.”

  Jean Pierre Dauwe|Laura Mode|General Manager

  “Voorheen had ik zo m’n bedenkingen over de meerwaarde van testen, maar sinds ik deze manier van werven heb ontdekt ben ik bekeerd! Het is bijzonder om zaken in de testen te herkennen. Een meerwaarde van formaat!” 

  Jerome de Haas | Nebig |General Manager